MariskaJagtenberg

For bridal hairstyle

Hoi, ik ben Mariska, professioneel hairstylist met een passie voor bruidskapsels. Samen met mijn man en kinderen woon ik op onze gezellige boerderij in Sleeuwijk. Ik geniet enorm van het leven hier, omringd door mijn dierbaren en de rust van het platteland. Mijn dagen zijn gevuld met de hectiek van het boerenleven, het creëren van toffe hairstyles en de liefde en zorg voor mijn gezin. Op jonge leeftijd was mijn droomcarrière al vrij helder voor me: het zou ofwel in de richting van het kappersvak zijn, ofwel een carrière waarin ik met kinderen zou werken. Andere opties waren er simpelweg niet.

Mijn eerste stappen in het kappersvak

 

Toen ik naar de kappersschool in Breda ging, voelde ik me direct op mijn plek. Het kappersvak paste perfect bij me. Na mijn opleiding ging ik aan de slag bij een kapsalon in de buurt, maar al snel belandde ik in een toffe kapperszaak in Oosterhout. Toen mijn baas besloot zijn salon te verkopen en een andere keten het overnam, greep ik de kans om franchisenemer te worden. Ik was destijds slechts 19 jaar oud, maar ik dacht: "Kom maar op! Ik ben er klaar voor."
Ik heb negen jaar lang met veel plezier als eigenaar van de kapsalon gewerkt. Toen mijn oudste kind werd geboren, besloot ik de salon te verkopen. Mijn man werkte alleen op de boerderij. Thuis is er altijd genoeg te doen, en daarom ben ik mee gaan werken op de boerderij.

 

Mariska Jagtenberg | M Hair & Make-up
En toen…

 

Ik begon als ambulant kapster te werken, wat ik acht jaar lang heb gedaan. Toen kwam de coronapandemie en dat veranderde alles. Ik verlangde naar de stabiliteit van een vast dienstverband en solliciteerde bij een leverancier van kappersproducten. Maar dat bleek niet helemaal mijn ding te zijn.
Tussen het werk en het helpen op de boerderij door deed ik af en toe nog bruidsstyling, maar het was lastig om alle ballen hoog te houden. Toch merkte ik dat ik hier energie van kreeg en het me voldoening gaf. Ik miste het kappersvak enorm, ging terug naar de tekentafel en vroeg mezelf af waar ik echt gelukkig van werd. Het antwoord was duidelijk: ik wilde terug naar het kappersvak, maar met de focus op bruidsstyling.

 


‘Wear your bridal hairstyle like the crown you deserve’

Mijn missie is om ervoor te zorgen dat elke bruid de mooiste versie van zichzelf is op haar trouwdag. Ik geniet van de samenwerking met elke bruid om een unieke en passende look te creëren die perfect aansluit bij haar persoonlijkheid, stijl en sfeer. Voor mij gaat het niet alleen om het verzorgen van het haar en de make-up, maar ook om het opbouwen van een vertrouwensband. Het is oprecht een eer om deel uit te maken van de voorbereidingen voor een van de mooiste momenten in het leven van het bruidspaar.